Рецептури Рецептури

Папушник Гастрономічний

Різновид великоднього м'якого хліба із дріжджового здобного тіста з гастрономічною солоною начинкою. Справжній смаколик!

Тісто

100,000 кг   Борошно пшеничне в/г
15,000 кг   ЛЕКВАР Білий сапфір
5,000 кг   Аморе Р Італія
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
7,000 кг   Дріжджі пресовані
25,000 кг   Цукор
1,800 кг   Сіль
20,000 кг   Маргарин 72%
30,000 кг   Яйця
40,000 кг   Вода

Начинка 1

20,000 кг   Сир Голландський 45%
20,000 кг   Шинка

Начинка 2

10,000 кг   Томати сушені

Спосіб приготування

Тісто:

  • Змішати всі сухі інгредієнти разом, включно з цукром. Додати воду, яйця.
  • Замісити тісто: 4 хв. на 1-й швидкості та 15-20 хв. на 2-й швидкості до розвинення клейковинного вікна.
    Температура тіста 25-26°С. Додати маргарин та продовжити заміс ще 3-4 хв. до розчинення маргарину.
  • Додати начинку 1.
  • Бродіння тіста 90 хв. з однією обминкою через 60 хв в умовах цеху, уникаючи завітрення.
  • При обминці тіста внести томати, розподіливши по тісту.
  • Після бродіння поділити тісто на шматки 0,500 кг, сформувати та покласти в форми. Кінцеве вистоювання 60-90 хв. при
    температурі 26-28°С та відносній вологості 75%. Перед випіканням зробити надрізи.


Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура 180°С протягом 30 хв. з нетривалим парозволоженням. Час випікання
може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та
маси тістової заготовки.

Папушник Гастрономічний