Рецептури Рецептури

Хліб Зерноцвіт

Ароматний пшеничний хліб на натуральній чеській заквасці з цільнозернового борошна Аморе Віт Рустік. Скоринка – хрустка та запашна, ніби ввібрала сонячне тепло пшеничного поля. "Зерноцвіт" – це не просто хліб у формі квітки, а повернення до справжніх традицій випічки, де кожен шматочок наповнений природною користю й любов’ю до ремесла.

Тісто

100,000 кг   Борошно пшеничне в/г
4,000 кг   Аморе Віт Рустік
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
2,000 кг   Сіль
2,000 кг   Дріжджі пресовані
77,000 кг   Вода

Спосіб приготування

  • Змішати всі інгредієнти (85% води від загальної кількості).
  • Замісити тісто 4 хв. на першій швидкості та 8-10 хв. на другій швидкості тістоміса (поступово додавши решту води).
  • Температура тіста 22-24°С. Бродіння тіста 90-100 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення (через 60 хв. зробити обминку).
  • Поділити тісто на заготовки квадратної форми, зробити виїмку по центру та кожен кут покласти в центр виїмки.
  • Покласти заготовки на лист та залишити на 10-15 хв. для релаксації в умовах цеху.

Подова піч: температура випікання:

  • верх 240°С, низ 220°С,
  • тривалість 16-18 хв.,
  • на початку випічки подати пар.

Тривалість випікання може змінюватися в залежності від маси тістової заготовки, температурних режимів та конструктивних особливостей печі.

Більше

Хліб Зерноцвіт