Рецептури Рецептури

Хліб Прибалтійський

Хліб подовий темний на хмелевій заквасці, насичений смак, наближений до заварних сортів хліба, щільний, вологий, затемнений м'якіш.

Рецептура

Група Вага / Об’єм
борошно житнє обдирне 0,500
борошно пшеничне в/г 0,400
Бородіно Мікс 0,100
Живі зерна Дарк 0,300
цукор 0,050
сіль 0,022
дріжджі пресовані 0,020
вода 0,680
кмин 0,005

Спосіб приготування

Замісити тісто до однорідної консистенції згідно рецептури.

Температура тіста: 27-28°C .

Тривалість попереднього відлежування тіста 30 хв. в умовах цеху, уникаючи обвітрювання тістової заготовки. Тісто поділити на шматки бажаної вагою по 0,500 кг та надати відповідної форми. Змочити тістові заготовки водою та декорувати житніми висівками.

Остаточне вистоювання проводити при температурі 34-36°C протягом 50-60 хв. (залежить від маси тістової заготовки).

Більше

Параметри випікання:

Подова піч: 240-200°C

Тривалість випікання 20-25 хв.

 

Ротаційна піч: 230-200°C

Тривалість випікання 20-25 хв.

Хліб Прибалтійський