Рецептури Рецептури

Хліб Північне золото

Поживний пшенично-житній хліб на заквасці, збагачений насінням льону. Має глибокий насичений смак та апетитну шкоринку.

Опара пуліш

40,000 кг   Борошно пшеничне в/г
10,000 кг   Борошно житнє обдирне
0,100 кг   Дріжджі пресовані
4,000 кг   Ферменто Форте
50,000 кг   Вода

Тісто

50,000 кг   Борошно пшеничне в/г
10,000 кг   Льон
2,000 кг   Сіль
1,500 кг   Нордікс Супер Нью
10,000 кг   Вода

Оздоблення

2,000 кг   Борошно житнє обдирне

Спосіб приготування

Опара Пуліш:

  • Розмішати інгредієнти до однорідної маси. Після чого опару накрити та залишити для бродіння.
  • Тривалість бродіння 16-20 год.


Тісто:

  • Змішати всі рецептурні компоненти протягом 4 хв. на першій швидкості та 6-8 хв. на другій швидкості тістоміса до стану добре вимішаного тіста.
  • Температура тіста 26-28°С. Тривалість бродіння 60-90 хв.
  • Поділити тісто на шматки потрібної ваги, покласти на підпилений борошном стіл.
  • Сформувати круглі або подовжені заготовки, викласти їх на листи або покласти в кошики з лози.
  • Кінцеве вистоювання протягом 60-90 хв. при температурі 35°С та відносній вологості 75% (Технологічні параметри можуть змінюватись від умов виробництва).

Параметри випікання:

  • Подова піч: температура випікання: верх 240°С, низ 220°С (після посадки знизити до 200°С), тривалість випікання 26-28 хв. з парозволоженням на початку випікання.
  • Тривалість випікання може змінюватися в залежності від маси тістової заготовки, температурних режимів та конструктивних особливостей печі
Хліб Північне золото