Рецептури Рецептури

Хліб Куршевель

Хліб заварний темний з пажитником та сиром.

Тісто

80,000 кг   борошно пшеничне в/г
20,000 кг   борошно житнє обдирне
1,500 кг   Нордікс Супер Нью
20,000 кг   ЛЕКВАР Житній
5,000 кг   Браун Нектар
2,500 кг   дріжджі пресовані
1,800 кг   сіль
3,000 кг   олія соняшникова
65,000 кг   вода

Наповнювач 1

2,000 кг   пажитнік цілий

Наповнювач 2

10,000 кг   Сир Голландський 45%

Декор

2,000 кг   кунжут

Спосіб приготування

Наповнювач: пажитник попередньо відварити у воді протягом 5 хв. та охолодити. Воду, що лишилася після відварювання, використати в тісто.

Тісто: замісити тісто: 4 хв. на 1-ій швидкості та 10 хв. на 2-ій швидкості тістоміса (воду додавати поступово). В кінці замісу додати сир. Температура тіста 24-26°С. Бродіння тіста 90 хв. в умовах цеху з двома обминками через кожні 30 хв. Після бродіння сформувати тістові заготовки довільної форми вагою 0,570 кг. Остаточне вистоювання 40-60 хв. при температурі 30-32°С та відносній вологості 85%. Перед випіканням зробити надріз уздовж.

Параметри випікання:

Подова піч: температура 240-220°С протягом 30 хв. з парозволоженням на початку випікання.

Хліб Куршевель