Рецептури Рецептури

Хліб Козацький

Запашний темний зерновий хліб з яскравим ароматом закваски та приємним солодовим смаком. Має гарну пору та вологий м’якуш.

Тісто

80,000 кг   Борошно пшеничне в/г
20,000 кг   Борошно житнє сіяне
20,000 кг   Паноплюс Вітал
15,000 кг   Суміш Ягеллонська Фрі
4,000 кг   Браун Нектар
1,000 кг   Сіль
2,000 кг   Дріжджі пресовані
90,000 кг   Вода

Оздоблення

10,000 кг   Сід Мікс

Спосіб приготування

Тісто:

  • Змішати всі інгредієнти разом, додавши 90% рецептурної кількості води (температура води 7-10°С).
  • Наприкінці замісу поступово додати решту води.
  • Загальний заміс тіста: 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості тістоміса.
  • Температура тіста 24-26°С. Бродіння тіста 60 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення.
  • Поділити тісто на шматки потрібної ваги, сформувати у вигляді батонів або круглими.
  • Декорувати посипкою та покласти в кошики. Кінцеве вистоювання протягом 60 хв. при температурі 34-36°С та відносній вологості 75%.
  • Перед посадкою в піч зробити надрізи.


Параметри випікання:

  • Подова піч: температура випікання верх 230°С, низ 210°С протягом 25-30 хв.
  • Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки. 

Більше

Примітка: Можливо використання технології холодної ферментації (при 5°С), дріжджі 1% до борошна.

Хліб Козацький