Рецептури Рецептури

Хліб Десертний

Ніжний вологий м'якіш з солодовим смаком хліба та вкрапленнями родзинок і журавлини. Смакує до перших страв та бутербродів.

Тісто

0,300 кг   борошно житнє обдирне
0,400 кг   борошно пшеничне в/г
0,300 кг   Бородіно мікс
0,030 кг   дріжджі пресовані
0,020 кг   сіль
0,070 кг   патока
0,060 кг   солод житній ферментований
0,250 кг   родзинки
0,150 кг   журавлина
0,650 кг   вода

Спосіб приготування

Тісто:

Змішати всі інгредієнти та замісити тісто: 5 хв. на 1-й шв. та 5 хв. на 2-й шв. В кінці замісу додати журавлину та родзинки. Температура тіста: 25- 27°C. Тривалість попереднього вистоювання 20-30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Поділити тісто на заготовки масою 0,300 кг та викласти в металеві форми. Остаточне вистоювання проводити при температурі 34-36°C протягом 40-60 хв. 

Параметри випікання:

Температура випікання 240-210°C, тривалість випікання 20-25 хв. (в залежності від конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки).

Хліб Десертний