Рецептури Рецептури

Калач Королівський

Справді королівський смак виробу.

Тісто:

90,000 кг   борошно пшеничне в/г
10,000 кг   борошно житнє обдирне
10,000 кг   Суміш Ягеллонська Фрі
25,000 кг   Леквар Житній
5,000 кг   олія соняшникова
2,000 кг   дріжджі пресовані
1,000 кг   сіль
65,000 кг   вода

Декор:

5,000 кг   рисові кульки
5,000 кг   ядро соняшникового насіння
3,000 кг   борошно житнє обдирне

Спосіб приготування

Тісто: змішати всі інгредієнти до стану добре вимішаного тіста. Загальний час замісу: 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості. Температура тіста 24-26°C. Викласти у контейнер для бродіння. Бродіння тіста 60 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Через 30 хв. зробити обминку. Поділити тісто на заготовки вагою 0,300 кг. Сформувати у вигляді джгута. Декорувати одну сторону сумішшю з ядра соняшника та рисових кульок, другу сторону житнім обдирним борошном. Перекрутити тістову заготовку і викласти на лист або у кошик з циліндром у вигляді кола. Остаточне вистоювання 60-90 хв. при температурі 35-36°С та відносній вологості 75%.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура  240°C протягом 15 хв. з подачею пари. Параметри випікання залежать від маси тістової заготовки та конструктивних особливостей печі.

Калач Королівський