Здоба Здоба

Штолен Саксонський з прянощами

Опара

50,000 кг   борошно пшеничне в/г
3,000 кг   дріжджі пресовані
33,000 кг   вода

Тісто

50,000 кг   борошно пшеничне в/г
15,000 кг   Крафен 20
2,000 кг   дріжджі пресовані
10,000 кг   яйця
55,000 кг   маргарин
8,000 кг   цукор
1,500 кг   сіль
7,000 кг   вода
2,000 кг   Гамма Фреш
0,720 кг   кориця мелена
0,010 кг   мускатний горіх мелений
0,130 кг   імбир мелений
0,010 кг   кардамон
0,030 кг   гвоздика мелена

Наповнювач

70,000 кг   родзинки
20,000 кг   цукати (цитрусові)
6,000 кг   коньяк
10,000 кг   мигдалеві пластівці

Покриття (для процесу консервування)

15,000 кг   масло вершкове
20,000 кг   цукрова пудра

Декор (для фінального декору)

15,000 кг   Монблан

Спосіб приготування

Наповнювач:

Родзинки, цукати попередньо промити та просушити. Після чого залити коньяком. Залишити настоюватися протягом 2 годин або на ніч.

Опара:

Замісити опару (температура опари 26-27°С) та залишити для бродіння в умовах цеху протягом 90-120 хв.

Тісто:

В діжу тістомісильної машини додати виброджену опару, суху сировину, спеції, м'який маргарин та замісити на 1-й шв. протягом 6 хв. та на 2-й шв. протягом 5-6 хв. В кінці замісу додати наповнювач, мигдальні пластівці та вмісити їх на 1-й шв. Бродіння тіста 15 хв. Поділити тісто на шматки вагою 0,600 кг. Бродіння 10 хв. Сформувати вироби та покласти в форми. Кінцеве вистоювання 50-60 хв. при температурі 34-36°С та відносній вологості 75%.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 170-180°С протягом 30-35 хв.

Подова піч: температура випікання: 210-200°С протягом 30-35 хв, з подачею пари на початку випічки.

Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Покриття (процес консервування):

Випечений, гарячий штолен покрити розтопленим вершковим маслом та посипати цукровою пудрою.

Декор:

Посипати цукровою пудрою Монблан для надання завершального привабливого вигляду виробу та приховання масляних плям.

Штолен Саксонський з прянощами