Здоба Здоба

Штолен мигдалевий  

Справжній смак Різдва! Традиційний німецький штолен, щедро наповнений цукатами, горіхами та мигдалевою начинкою.

Опара

50,000 кг   Борошно пшеничне в/г
6,000 кг   Дріжджі пресовані
37,000 кг   Молоко пастеризоване

Тісто

50,000 кг   Борошно пшеничне в/г
1,000 кг   Сіль
5,000 кг   Цукор
50,000 кг   Маргарин 72%
20,000 кг   Панетон Верона
10,000 кг   Маропан

Наповнювач

40,000 кг   Мигдаль
20,000 кг   Журавлина в'ялена
20,000 кг   Родзинки
5,000 кг   Коньяк

Начинка

30,000 кг   Маропан

Покриття

15,000 кг   Масло вершкове 82,5%
20,000 кг   Цукрова пудра
15,000 кг   Монблан

Спосіб приготування

Наповнювач:
Родзинки і журавлину промити та просушити. Після чого додати мигдаль та залити коньяком або ромом. Залишити настоюватися протягом 2 годин або на ніч.
Опара:
Замісити опару і залишити для активації протягом 30 хв.

Тісто:

  • В діжу тістомісильної машини додати опару та суху сировину, поступово додати маргарин та замісити протягом 7 хв. на І шв. та 3 хв. на ІІ шв. В кінці замісу додати наповнювач.
  • Готове тісто поділити на шматки вагою по 0,520 кг, заокруглити. Тривалість попереднього вистоювання 20-30 хв.
  • Заготовку розкачати з середини до країв, залишаючи краї товщими за середній шар.
  • Маропан сформувати у джгут та покласти до верхнього краю. Краї заготовки з’єднати та покласти в форми.
  • Кінцеве вистоювання 50-60 хв. при температурі 34-36°С та відносній вологості 75%. 

Параметри випікання:

  • Ротаційна піч: температура випікання 170-180°С протягом 30-35 хв.
  • Подова піч: температура випікання 210-200°С протягом 30-35 хв. з подачею пари на початку випічки.
  • Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Покриття:
Випечений, гарячий штолен покрити розтопленим маслом та посипати цукровою пудрою.

Штолен мигдалевий