Штолен Саксонський маковий
Штолен Саксонський маковий
Ніжний ванільний штолен з маковою начинкою з горіхами та родзинками.
Опара
50,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
3,000 кг | дріжджі пресовані | |
33,000 кг | вода |
Тісто
50,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
3,000 кг | Софт Тач | |
10,000 кг | цукор | |
1,200 кг | сіль | |
45,000 кг | маргарин | |
2,000 кг | дріжджі пресовані | |
10,000 кг | яйця | |
10,000 кг | вода | |
2,000 кг | Гамма Фреш |
Наповнювач
75,000 кг | родзинки | |
5,000 кг | коньяк |
Начинка
35,000 кг | Макова начинка | |
15,000 кг | грецький горіх |
Покриття (для процесу консервування)
15,000 кг | масло вершкове | |
20,000 кг | цукрова пудра |
Декор (для фінального декору)
15,000 кг | Монблан |
Спосіб приготування
Наповнювач:
Родзинки попередньо промити та просушити. Після чого залити коньяком. Залишити настоюватися протягом 2 годин або на ніч.
Опара:
Замісити опару (температура опари 26-27°С) та залишити для бродіння в умовах цеху протягом 90-120 хв.
Начинка:
Макову начинку змішати з подрібненим грецьким горіхом.
Тісто:
В діжу тістомісильної машини додати виброджену опару, суху сировину, сир, м'який маргарин (кількість води буде корегуватися в залежності від якості сиру) та замісити на 1-й шв. протягом 6 хв., а потім на 2-й шв. протягом 5-6 хв. В кінці замісу додати наповнювач та вмісити на 1 шв. Бродіння тіста 15 хв. Поділити тісто на шматки вагою 0,600 кг. Бродіння 10 хв. Сформувати вироби та покласти в форми. Кінцеве вистоювання 50-60 хв. при температурі 34-36°С та відносній вологості 75%.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура випікання 170°С протягом 30-35 хв.
Подова піч: температура випікання: 210-200°С протягом 30-35 хв. з подачею пари на початку випічки.
Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.
Покриття (процес консервування):
Випечений, гарячий штолен покрити розтопленим вершковим маслом та посипати цукровою пудрою.
Декор:
Посипати цукровою пудрою Монблан для надання завершального привабливого вигляду виробу та приховання масляних плям.