Паска Коломба
Паска Коломба
Італія багата на великодню випічку, проте італійці мають дещо особливо оригінальне – солодкий хліб Коломба (Colomba di Pasqua або «Великодня голубка»). Це неймовірно смачний дріжджовий виріб, який принесе вам величезне задоволення від смаку.
Біга
32,700 кг | борошно пшеничне в/г | |
0,700 кг | дріжджі пресовані | |
26,900 кг | вода | |
0,600 кг | клейковина пшенична |
Тісто
67,300 кг | борошно пшеничне в/г | |
14,600 кг | Корент Європа | |
2,000 кг | дріжджі пресовані | |
25,000 кг | масло вершкове 82,5% | |
22,100 кг | цукор | |
26,900 кг | яйця | |
20,200 кг | вода | |
0,800 кг | сіль | |
9,600 кг | мед натуральний | |
1,300 кг | клейковина пшенична |
Наповнювач
28,900 кг | цукати апельсинові |
Покриття
18,200 кг | Гласса Кракелюр | |
5,800 кг | білок яйця |
Декор
5,800 кг | мигдаль | |
3,800 кг | цукрова пудра |
Спосіб приготування
Біга: розвести дріжджі в холодній воді, додати борошно та перемішати. Поставити в холодильну камеру на 16-18 год, уникаючи завітрення.
Тісто: бігу, воду, борошно, клейковину та дріжджі з'єднати та вимішувати 15 хв. на 1-й швидкості. Додати Корент Европа, цукор та місити тісто 20 хв. на 1-й швидкості, поступово додаючи яйця та мед. На 2-й швидкості додати масло, сіль та вимішувати 5 хв. Додати цукати та перемішати 1-2 хв. на 1-й швидкості. Температура тіста 30-32°С. Вологість тіста 34,9%. Тісто викласти в ящики та поставити на бродіння на 30 хв. при температурі 33-35°С та відносній вологості 75%. Потім тісто скласти в декілька разів і знову поставити на 30 хв. для бродіння. Поділити тісто на заготовки масою 0,750 кг та залишити на 30 хв. для релаксації в умовах цеху, уникаючи завітрення. Сформувати вироби та покласти до паперових форм відповідного об'єму. Кінцеве вистоювання 130 хв. при температурі 33-35°С та відносній вологості 75%. Поверхню покрити мигдалевою помадкою, посипати мигдалем та цукровою пудрою.
Покриття:
Змішати Гласса Кракелюр з білком яйця до однорідної консистенції та залишити на 15-20 хв. для набухання.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура випікання 160°С. Час випікання: 35-40 хв.