Здоба Здоба

Паска Коломба

Італія багата на великодню випічку, проте італійці мають дещо особливо оригінальне – солодкий хліб Коломба (Colomba di Pasqua або «Великодня голубка»). Це неймовірно смачний дріжджовий виріб, який принесе вам величезне задоволення від смаку.

Біга

32,700 кг   борошно пшеничне в/г
0,700 кг   дріжджі пресовані
26,900 кг   вода
0,600 кг   клейковина пшенична

Тісто

67,300 кг   борошно пшеничне в/г
14,600 кг   Корент Європа
2,000 кг   дріжджі пресовані
25,000 кг   масло вершкове 82,5%
22,100 кг   цукор
26,900 кг   яйця
20,200 кг   вода
0,800 кг   сіль
9,600 кг   мед натуральний
1,300 кг   клейковина пшенична

Наповнювач

28,900 кг   цукати апельсинові

Покриття

18,200 кг   Гласса Кракелюр
5,800 кг   білок яйця

Декор

5,800 кг   мигдаль
3,800 кг   цукрова пудра

Спосіб приготування

Біга: розвести дріжджі в холодній воді, додати борошно та перемішати. Поставити в холодильну камеру на 16-18 год, уникаючи завітрення.

Тісто: бігу, воду, борошно, клейковину та дріжджі з'єднати та вимішувати 15 хв. на 1-й швидкості. Додати Корент Европа, цукор та місити тісто 20 хв. на 1-й швидкості, поступово додаючи яйця та мед. На 2-й швидкості додати масло, сіль та вимішувати 5 хв. Додати цукати та перемішати 1-2 хв. на 1-й швидкості. Температура тіста 30-32°С. Вологість тіста 34,9%. Тісто викласти в ящики та поставити на бродіння на 30 хв. при температурі 33-35°С та відносній вологості 75%. Потім тісто скласти в декілька разів і знову поставити на 30 хв. для бродіння. Поділити тісто на заготовки масою 0,750 кг та залишити на 30 хв. для релаксації в умовах цеху, уникаючи завітрення. Сформувати вироби та покласти до паперових форм відповідного об'єму. Кінцеве вистоювання 130 хв. при температурі 33-35°С та відносній вологості 75%. Поверхню покрити мигдалевою помадкою, посипати мигдалем та цукровою пудрою.

Покриття:

Змішати Гласса Кракелюр з білком яйця до однорідної консистенції та залишити на 15-20 хв. для набухання.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 160°С. Час випікання: 35-40 хв.

Паска Коломба