Здоба Здоба

Папушник Святковий

Папушниками називали саме м’який хліб, який готували на Великдень чи інші релігійні свята. Страва є частиною класичної української кухні. Тому й зараз пропонуємо приготувати цей смачний святковий хліб.

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
15,000 кг   Леквар Білий Сапфір
15,000 кг   Фієста Маїс
1,000 кг   Нордікс Супер Нью
7,000 кг   дріжджі пресовані
25,000 кг   цукор
1,500 кг   сіль
20,000 кг   маргарин 72%
30,000 кг   яйця
40,000 кг   вода

Начинка

20,000 кг   апельсинові цукати
20,000 кг   курага

Покриття

25,000 кг   Гласса Кракелюр
8,000 кг   білок яйця

Декор

4,000 кг   цукрова пудра

Спосіб приготування

Тісто: змішати всі сухі інгредієнти разом, включаючи цукор. Додати 80% води та яйця. Замісити тісто: 4 хв. на 1-й швидкості та 10-15 хв. на 2-й швидкості до розвинення клейковинного вікна. Температура тіста 25-26°С. Додати маргарин і продовжити заміс ще 3-4 хв. на 2-й швидкості до розчинення маргарину. Додати решту води і місити ще 3-4 хв. Додати начинку. Залишити тісто для бродіння на 90 хв., з обминкою через 60 хв. Поділити тісто на шматки потрібної ваги (0,450 кг), сформувати та покласти у форми. Кінцеве вистоювання 60-80 хв. при температурі 30-35°С та відносній вологості 80%. Перед випіканням відсадити покриття близько 0,050 кг на 1 шт. та оздобити цукровою пудрою.

Покриття: змішати Гласса Кракелюр з білком яйця до однорідної консистенції та залишити на 15-20 хв. для набухання.

Параметри випікання:

Ротаційна, подова піч: температура 180°С протягом 30 хв. Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Папушник Святковий