Штолен Саксонський з прянощами
Штолен Саксонський з прянощами
Багатий на смак пряний штолен.
Опара
50,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
3,000 кг | дріжджі пресовані | |
33,000 кг | вода |
Тісто
50,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
15,000 кг | Крафен 20 | |
2,000 кг | дріжджі пресовані | |
10,000 кг | яйця | |
55,000 кг | маргарин | |
8,000 кг | цукор | |
1,500 кг | сіль | |
7,000 кг | вода | |
2,000 кг | Гамма Фреш | |
0,720 кг | кориця мелена | |
0,010 кг | мускатний горіх мелений | |
0,130 кг | імбир мелений | |
0,010 кг | кардамон | |
0,030 кг | гвоздика мелена |
Наповнювач
70,000 кг | родзинки | |
20,000 кг | цукати (цитрусові) | |
6,000 кг | коньяк | |
10,000 кг | мигдалеві пластівці |
Покриття (для процесу консервування)
15,000 кг | масло вершкове | |
20,000 кг | цукрова пудра |
Декор (для фінального декору)
15,000 кг | Монблан |
Спосіб приготування
Наповнювач:
Родзинки, цукати попередньо промити та просушити. Після чого залити коньяком. Залишити настоюватися протягом 2 годин або на ніч.
Опара:
Замісити опару (температура опари 26-27°С) та залишити для бродіння в умовах цеху протягом 90-120 хв.
Тісто:
В діжу тістомісильної машини додати виброджену опару, суху сировину, спеції, м'який маргарин та замісити на 1-й шв. протягом 6 хв. та на 2-й шв. протягом 5-6 хв. В кінці замісу додати наповнювач, мигдальні пластівці та вмісити їх на 1-й шв. Бродіння тіста 15 хв. Поділити тісто на шматки вагою 0,600 кг. Бродіння 10 хв. Сформувати вироби та покласти в форми. Кінцеве вистоювання 50-60 хв. при температурі 34-36°С та відносній вологості 75%.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура випікання 170-180°С протягом 30-35 хв.
Подова піч: температура випікання: 210-200°С протягом 30-35 хв, з подачею пари на початку випічки.
Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.
Покриття (процес консервування):
Випечений, гарячий штолен покрити розтопленим вершковим маслом та посипати цукровою пудрою.
Декор:
Посипати цукровою пудрою Монблан для надання завершального привабливого вигляду виробу та приховання масляних плям.