Здоба Здоба

Шоколадна спокуса Твіст

Шоколадно-кавовий калач з шоколадно-апельсиновою начинкою та горіхами.

Опара

50,000 кг   Борошно пшеничне в/г
5,000 кг   Дріжджі пресовані
33,000 кг   Молоко пастеризоване

Тісто

50,000 кг   Борошно пшеничне в/г
30,000 кг   ЛЕКВАР Кавовий Агат
10,000 кг   Панетон Верона
25,000 кг   Маргарин 72%
15,000 кг   Цукор
1,200 кг   Сіль

Начинка

42,000 кг   Начинка Твіст зі смаком шоколаду та апельсину

Горіховий наповнювач

10,000 кг   Шарлі Деко Браун
15,000 кг   Грецький горіх
1,000 кг   Какао порошок DB82

Покриття

5,000 кг   Яйця

Декор

2,500 кг   Мигдалеві пластівці
1,200 кг   Кунжут
 

Спосіб приготування

Опара:

Замісити опару (температура опари 26-27°С) та залишити для бродіння в умовах цеху, уникаючи завітрення протягом 30 хв.

Тісто:

  1. До опари додати всі компоненти, крім маргарину та замісити тісто 4 хв. на І швидкості та 4-5 хв. на ІІ швидкості.
  2. Далі місити 3-4 хв. на ІІ швидкості, додаючи маргарин частинами до повного з'єднання з тістом.
  3. Температура тіста 27-28°С. Тривалість попереднього бродіння 30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення.
  4. Поділити тісто на заготовки вагою 0,400 кг, округлити і залишити відлежатись протягом 5-10 хв., для кращого формування.
  5. Розкатати тістову заготовку в пласт, рівномірно нанести начинку Твіст зі смаком шоколаду та апельсину, зверху посипати підготовленим горіховим наповнювачем і скрутити в рулет.
  6. Потім  рулет розрізати по довжині, починаючи з країв до середини.
  7. Середину залишити  шириною в 1 см, сформувати виріб.
  8. Кінцеве вистоювання 50-60 хв. при температурі 35-37°С та відносній вологості 75-80%. 

Горіховий наповнювач:

Грецький горіх подрібнити, додати какао, Шарлі Деко Браун та перемішати для рівномірного розподілення компонентів.

Оздоблення:

Перед випіканням змастити яйцем  і декорувати  кунжутом, мигдальними пластівцями за бажанням.

Параметри випікання:

  • Температура випікання 170-180°С. Час випікання 23-25 хв.  з подачею пари на початку процесу.
  • Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі,  маси тістової заготовки.  

Шоколадна спокуса Твіст