Маківник Зимова казка
Маківник Зимова казка
Маківник (маковник, макова бабка або маковий рулет) – варіанти назв цього виробу різняться в залежності від регіону, в якому виготовляють. Але поєднує їх всіх велика кількість макової начинки, яку дуже полюбляють українці. Ми ж пропонуємо свій, осучаснений спосіб формування здоби з маком, яка буде цікавою не тільки на Різдво, але й в будь яку пору року.
Тісто
100,000 кг | Борошно пшеничне в/г | |
6,000 кг | Дріжджі пресовані | |
15,000 кг | Цукор | |
25,000 кг | Маргарин 72% | |
10,000 кг | Яйця | |
2,000 кг | Софт Тач | |
1,000 кг | Гамма Фреш | |
6,000 кг | Сухе молоко 1,5% | |
1,200 кг | Сіль | |
19,000 кг | Вода |
Начинка
47,000 кг | Макова начинка "Маківка" |
Спосіб приготування
Тісто:
- Для замісу використовувати холодну воду або частину води вносити у вигляді льоду. В діжу тістомісильної машини загрузити всі компоненти передбачені рецептурою та 1/2 частину маргарину. Заміс тіста: 6-8 хв. на І швидкості, до повного розчинення льоду та 4 хв. на ІІ швидкості. Потім внести решту маргарину та місити 2 хв. на І швидкості і 2-3 хв. на ІІ швидкості, до стану добре вимішаного тіста. Температура тіста 24-26°C. Вологість тіста 28%. Бродіння в умовах цеху 15-20 хв., уникаючи завітрення.
- Поділити тісто на заготовки вагою по 0,080 кг, розкатати в пласт. На одну сторону відсадити начинку (0,020 кг), накрити тістом, потім за допомогою шпателя зробити розрізи від центру по всій ширині та закрутити в рулет. Покласти в кільце (d 18-20 см) по 5 заготовок. Кінцеве вистоювання 60-70 хв. при відносній вологості 75% та температурі 35-36°C. Перед посадкою в піч заготовки змастити яйцем.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура випікання 170°С протягом 26-28 хв.
Час випікання може змінюватись в залежності від маси тістової заготовки, температурного режиму та конструктивних особливостей печі.
Більше
Більше цікавинок про обрядову випічку зимового циклу ви знайдете на сторінках нашого каталогу "Українське Різдво".