Калита Макове мереживо
Калита Макове мереживо
Калита є яскравим елементом обрядової випічки для молоді. На Андрія її готували дівчата, а хлопці мали вкусити та не розсміятися. Ми ж пропонуємо надати Калиті осучасненого змісту, як наприклад, дарувати на Різдво батькам, як прояв поваги та турботи.
Тісто
100,000 кг | Борошно пшеничне в/г | |
15,000 кг | Крафен Світ | |
20,000 кг | Цукор | |
0,200 кг | Кориця мелена | |
1,200 кг | Сіль | |
7,000 кг | Дріжджі пресовані | |
25,000 кг | Маргарин 72% | |
35,000 кг | Вода |
Наповнювач 1
15,000 кг | Макова начинка |
Наповнювач 2
15,000 кг | Родзинки | |
15,000 кг | Журавлина | |
5,000 кг | Коньяк |
Покриття
12,000 кг | Макаронмікс | |
10,000 кг | Цукор | |
5,000 кг | Крохмаль кукурудзяний сухий | |
6,000 кг | Білок яйця |
Оздоблення
3,000 кг | Цукрова пудра | |
Спосіб приготування
Наповнювач 2:
Родзинки та журавлину попередньо промити та просушити, після чого залити коньяком. Залишити настоюватися протягом 2 годин або на ніч.
Тісто:
В діжу тістомісильної машини покласти сухі інгредієнти, додати рідину та місити на І швидкості протягом 4 хв., потім 8 хв. на ІІ швидкості тістоміса. Після чого додати маргарин та вмісити його в тісто на І швидкості протягом 2 хв. та на ІІ швидкості протягом 2-3 хв. В кінці замісу додати Наповнювач 1, перемішати його на І швидкості, потім додати Наповнювач 2. Бродіння тіста 60 хв.
Поділити тісто на шматки вагою 0,500 кг, заокруглити, дати відпочити 20-30 хв. Зробити отвір в середені заготовки, сформувати вироби і покласти у форми. Кінцеве вистоювання 60 хв. при температурі 30°С та відносній вологості 75%.
Оздоблення:
Макаронмікс, цукор, кукурудзяний крохмаль та яєчний білок змішати до однорідної консистенції. Перед випіканням нанести на поверхню виробу тонким шаром, зверху посипати цукровою пудрою.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура випікання 170-180°С протягом 30 хв. Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.
Більше
Більше цікавинок про обрядову випічку зимового циклу ви знайдете на сторінках нашого каталогу "Українське Різдво".