Здоба Здоба

Грецький Цурек з журавлиною

Повітряно-ніжна та волога, супер-м‘яка на дотик та об‘ємна булка.

Тісто

1,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,200 кг   Панетон Верона
0,050 кг   дріжджі пресовані
0,010 кг   сіль
0,100 кг   маргарин
0,100 кг   цукор
0,100 кг   яйця
0,340 кг   вода

Наповнювач

0,250 кг   журавлина в'ялена

Покриття

0,030 кг   яйця
0,020 кг   мигдалеві пластівці

Спосіб приготування

Тісто: замісити інгредієнти протягом  4 хв. на 1-ій швидкості та 6-7 хв. на 2-ій швидкості. В кінці замісу додати журавлину та домісити 2-3 хв. на 1-ій швидкості. Температура тіста 28-30°С. Попереднє бродіння тіста 30 хв. в умовах цеху. Поділити тісто на заготовки масою по 150 г та сформувати з них джгути. Сформувати з трьох джгутів калач. Кінцеве вистоювання 50-60 хв. при температурі 35-38°С та відносній вологості 75-80%. Перед випіканням змастити заготовки меланжем та посипати мигдалевими пластівцями.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 200-180°С. Час випікання: 16-17 хв.

Подова піч: температура випікання 220-200°С, 18-20 хв. Випікати без подачі пари.

Грецький Цурек з журавлиною