Бріош Плетінка
Бріош Плетінка
Класичний Бріош-плетінка за французьким рецептом з вишуканим ванільним смаком. До будь-якої оказії.
Опара
0,500 кг | борошно пшеничне в/г | |
0,040 кг | дріжджі пресовані | |
0,330 кг | вода |
Тісто
0,500 кг | борошно пшеничне в/г | |
0,200 кг | Панетон Верона | |
0,020 кг | дріжджі пресовані | |
0,250 кг | маргарин | |
0,190 кг | цукор | |
0,150 кг | яйця | |
0,010 кг | сіль |
Спосіб приготування
Опара:
Розвести дріжджі в теплій воді, додати борошно. Замісити опару протягом 3-4 хв. на першій швидкості тістоміса. Бродіння опари 25-30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення.
Тісто:
Замісити тісто (додавши 1/3 цукру та 1/3 маргарину) 3 хв. на першій швидкості та 5 хв. на другій швидкості. Потім додати залишок маргарину і замішувати 3-4 хв. на другій швидкості та 3-4 хв. на першій швидкості, додавши решту цукру (до повного його розчинення). Температура тіста 29-30°C. Бродіння 30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Поділити тісто на заготовки масою 0,050 кг, округлити і викласти у форму для тостового хліба (10 шт. по 0,050 кг). Кінцеве вистоювання 40-60 хв. при температурі 35-38°C та відносній вологості 78%. Перед випіканням вироби змастити яйцем та декорувати крихтою (за бажанням).
Параметри випікання:
Подова піч: температура випікання 220-190°C. Час випікання: 10-12 хв.