Драже Мигдаль-лайм-кокос
Драже Мигдаль-лайм-кокос
Оригінальні горіхові драже ручної роботи в молочному шоколаді Тринідад.
Мигдаль в карамелі
0,375 кг | Мигдаль | |
0,160 кг | Цукор | |
0,030 кг | Водв | |
0.001 кг | Сіль |
Покриття
0,800 кг | Тринідад Мілк | |
0,050 кг | Какао-масло натуральне | |
0,030 кг | Цедра лайма |
Смакове наповнення
0,250 кг | Кокосова стружка | |
0,100 кг | Сухе молоко 25% |
Спосіб приготування
Мигдаль в карамелі:
Цукор з водою довести до кипіння та проварити сироп 2-3 хв., всипати горіхи, сіль та постійно помішуючи довести їх до карамелізації (дочекатися моменту поки зацукрований сироп на горіхах почне танути та набуде карамельного кольору). Викласти горіхи на лист з силіконовим килимком та одразу відокремити горішки один від одного, уникаючи злипання. Робити це швидко і обережно, за допомогою виделок, так як горіхи гарячі. Дочекатися повного охолодження.
Смакове наповнення:
Підготувати суху суміш з сухого молока та кокосової стружки (бажано дрібної фракції). Все ретельно змішати.
Покриття:
Підготувати шоколад: розтопити, додати розтоплене какао-масло або мікріо та підсушену лимонну цедру або цедру лайму. Якщо горіхи будуть використовуватися не охолодженими, то шоколад потрібно перед використанням темперувати.
Приготування драже ручним способом:
Помістити велику, чисту, суху миску (бажано із заокругленим дном) з підготовленими карамелізованими горіхами у морозильну камеру або шокер на 10 хв.
1 крок: вилити на охолоджені горіхи 1/4 частину розтопленого шоколаду та максимально енергійно, постійно помішувати горіхи так, щоб кожен горіх рівномірно взяв на себе масу шоколаду.
2 крок: як тільки ми бачимо, що шоколад на горіхах починає застигати та стає матовим, висипаємо частину сухої підготовленої суміші і також енергійно все перемішуємо. Обов'язково ставимо на охолодження у холодильник на 10 хв.
Далі повторюємо по черзі крок 1 та крок 2. Повна закатка драже виповнюється в 3-4 повторюваних етапи. Обов'язково слідкуємо за тим, щоб драже не злипалося, горішки вручну розділяємо кожного разу на етапі шарування у шоколад або у суху суміш. Для повної стабілізації драже висипаємо тонким шаром на лист і залишаємо на декілька годин у прохолодному приміщенні.