Цукерки Цукерки

Драже Фундук-Малина

Горіхове драже ручної закатки з натурального шоколаду Тринідад та імбирно-малиновою пудрою.

Фундук в карамелі

0,375 кг   Фундук
0,160 кг   Цукор
0,30 кг   Вода
0,001 кг   Сіль

Покриття

0,500 кг   Тринідад Вайт
0,050 кг   Какао-масло натуральне

Смакове наповнення

0,100 кг   Малина сублімована зернята
0,150 кг   Сухе молоко 25%
0,050 кг   Цукрова пудра
0,003 кг   Імбир мелений

Спосіб приготування

Фундук в карамелі:

Цукор з водою довести до кипіння та проварити сироп 2-3 хв., всипати горіхи, сіль та постійно помішуючи довести їх до карамелізації (дочекатися моменту поки зацукрований сироп на горіхах почне танути та набуде карамельного кольору). Викласти горіхи на лист з силіконовим килимком та одразу відокремити горішки один від одного, уникаючи злипання. Робити це швидко і обережно, за допомогою виделок, так як горіхи гарячі. Дочекатися повного охолодження.

Смакове наповнення:

Підготувати суху суміш з пудри сублімованої малини (якщо малина в зернятках, її потрібно протерти через дрібне сито або подрібнити блендером) сухого молока, цукрової пудри та сухого молотого імбиру. За бажанням можна додати перець чілі. Все ретельно змішати.

Покриття:

Підготувати білий шоколад: розтопити та додати розтоплене какао-масло або мікріо. Якщо горіхи будуть використовуватися не охолодженими, то шоколад потрібно перед використанням темперувати.

Приготування драже ручним способом:

Помістити велику, чисту, суху миску (бажано із заокругленим дном) з підготовленими карамелізованими горіхами у морозильну камеру або шокер на 10 хв.
1 крок: вилити на охолоджені горіхи 1/4 частину розтопленого шоколаду та максимально енергійно, постійно помішувати горіхи так, щоб кожен горіх рівномірно взяв на себе масу шоколаду.
2 крок: як тільки ми бачимо, що шоколад на горіхах починає застигати та стає матовим, висипаємо частину сухої підготовленої суміші і також енергійно все перемішуємо. Обов'язково ставимо на охолодження у холодильник на 10 хв.
Далі повторюємо по черзі крок 1 та крок 2. Повна закатка драже виповнюється в 3-4 повторюючих етапи. Обов'язково слідкуємо за тим, щоб драже не злипалося, горішки вручну розділяємо кожного разу на етапі шарування у шоколад або у суху суміш. Для повної стабілізаці драже висипаємо тонким шаром на лист і залишаємо на декілька годин у прохолодному приміщенні.

Драже Фундук-Малина