Драже Фундук-Малина
Драже Фундук-Малина
Горіхове драже ручної закатки з натурального шоколаду Тринідад та імбирно-малиновою пудрою.
Фундук в карамелі
0,375 кг | Фундук | |
0,160 кг | Цукор | |
0,30 кг | Вода | |
0,001 кг | Сіль |
Покриття
0,500 кг | Тринідад Вайт | |
0,050 кг | Какао-масло натуральне |
Смакове наповнення
0,100 кг | Малина сублімована зернята | |
0,150 кг | Сухе молоко 25% | |
0,050 кг | Цукрова пудра | |
0,003 кг | Імбир мелений |
Спосіб приготування
Фундук в карамелі:
Цукор з водою довести до кипіння та проварити сироп 2-3 хв., всипати горіхи, сіль та постійно помішуючи довести їх до карамелізації (дочекатися моменту поки зацукрований сироп на горіхах почне танути та набуде карамельного кольору). Викласти горіхи на лист з силіконовим килимком та одразу відокремити горішки один від одного, уникаючи злипання. Робити це швидко і обережно, за допомогою виделок, так як горіхи гарячі. Дочекатися повного охолодження.
Смакове наповнення:
Підготувати суху суміш з пудри сублімованої малини (якщо малина в зернятках, її потрібно протерти через дрібне сито або подрібнити блендером) сухого молока, цукрової пудри та сухого молотого імбиру. За бажанням можна додати перець чілі. Все ретельно змішати.
Покриття:
Підготувати білий шоколад: розтопити та додати розтоплене какао-масло або мікріо. Якщо горіхи будуть використовуватися не охолодженими, то шоколад потрібно перед використанням темперувати.
Приготування драже ручним способом:
Помістити велику, чисту, суху миску (бажано із заокругленим дном) з підготовленими карамелізованими горіхами у морозильну камеру або шокер на 10 хв.
1 крок: вилити на охолоджені горіхи 1/4 частину розтопленого шоколаду та максимально енергійно, постійно помішувати горіхи так, щоб кожен горіх рівномірно взяв на себе масу шоколаду.
2 крок: як тільки ми бачимо, що шоколад на горіхах починає застигати та стає матовим, висипаємо частину сухої підготовленої суміші і також енергійно все перемішуємо. Обов'язково ставимо на охолодження у холодильник на 10 хв.
Далі повторюємо по черзі крок 1 та крок 2. Повна закатка драже виповнюється в 3-4 повторюючих етапи. Обов'язково слідкуємо за тим, щоб драже не злипалося, горішки вручну розділяємо кожного разу на етапі шарування у шоколад або у суху суміш. Для повної стабілізаці драже висипаємо тонким шаром на лист і залишаємо на декілька годин у прохолодному приміщенні.