Рецептури Рецептури

Тарт Тірамісу

Класичний смак тістечка тірамісу в сучасній подачі виробу.

Пісочна основа

0,150 кг   маргарин
0,090 кг   цукрова пудра
0,050 кг   яйця
0,002 кг   сіль
0,250 кг   борошно пшеничне в/г
0,020 кг   какао порошок DB82
0,005 кг   Суміш для печива LS

Наповнювач солона карамель

0,115 кг   цукор
0,120 кг   масло вершкове
0,001 кг   ванілін
0,002 кг   сіль
0,075 кг   вершки з рослинними жирами 25%
0,045 кг   молоко згущене з цукром
0,025 кг   Фрешкіпер

Тісто бісквітне

0,069 кг   яйця
0,040 кг   борошно пшеничне в/г
0,053 кг   цукор
0,015 кг   Біска Мульті Бейс
0,015 кг   вода

Мус Тірамісу

0,100 кг   Зеесан Тірамісу
0,050 кг   Зеесан Сирний
0,500 кг   вершки з рослинними жирами 25%
0,125 кг   вода

Сироп цукрово-кавовий

0,005 кг   кава розчинна
0,050 кг   цукор
0,050 кг   вода

Оздоблення

0,010 кг   какао порошок DB82
0,100 кг   Сатіна Дарк

Спосіб приготування

Пісочна основа:

збити маргарин з цукровою пудрою за допомогою плаского бітера, потім поступово додати яйця. Внести сухі інгредієнти та замісити однорідне тісто. Розподілити тісто по формах (d 7-10) та виіпекти при температурі 180°С протягом 10 хв. Охолодити.

Наповнювач солона карамель:

в нагрітій металевій ємкості з товстим дном розплавити цукор сухим способом, довести до насиченого карамельного кольору. Ввести м`яке вершкове масло, ванілін та сіль. Обережно помішуючи, проварити 5-7 хв. Після кипіння масла та з`єднання з карамеллю в однорідну структуру. Окремо підігріти вершки зі згущеним молоком та Фрешкіпером до 80˚С, щоб при додаванні у карамель уникнути конфлікту температур. Додати підготовлені вершки з Фрешкіпером та згущеним молоком. Масу уварити протягом 5-7 хв. та охолодити.

Тісто бісквітне:

всі інгредієнти збити міксером протягом 7 хв. на високій швидкості. Тонко нанести на лист бісквітне тісто та випекти при температурі 210°С протягом 7-9 хв. 

Мус Тірамісу:

Зеесани Тірамісу та Сирний змішати з водою. Обережно додати у збиті вершки та перемішати до однорідної маси.

Цукрово-кавовий сироп:

з цукру і води зварити сироп. Додати розчинну каву та охолодити.

Формування виробу:

на дно охолодженої пісочної заготовки відсадити наповнювач солона карамель. У силіконові напівсфери діаметром 7 см відсадити мус Тірамісу. Закрити диском з бісквіту, добре просочити цукрово-кавовим сиропом та охолодити мусову заготовку у морозильній камері не менш ніж 4-5 год. Заморожений мус дістати з форми, викласти в пісочний тарт, поверх солоної карамелі. Декорувати какао та декором з Сатіни Дарк.

Тарт Тірамісу