Рецептури Рецептури

Флай зі шпинатом та лососем

Голландський пиріг Флай зі шпинатом та лососем. Начинки в самий раз: 70% начинка, 30% тісто.

Тісто

1,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,130 кг   сухе молоко 1,5%
0,012 кг   сіль
0,020 кг   цукор
0,330 кг   маргарин
0,065 кг   дріжджі пресовані
0,015 кг   Софт Тач
0,300 кг   вода

Начинка

0,800 кг   шпинат с/м
0,720 кг   лосось слабо солений
0,600 кг   томати черрі
0,032 кг   Сафтія
0,016 кг   часник мелений
0,050 кг   масло вершкове 82,5%

Соус

0,400 кг   сир Голландський 45%
0,400 кг   крем-сир
0,600 кг   сметана
0,600 кг   яйця

Спосіб приготування

Замісити тісто: 4 хв. на першій швидкості з 1/2 маргарину, температура води 2°C, на другій швидкості 3 хв. Додати решту маргарину та домісити на другій швидкості 5-6 хв. Температура тіста 28-29°C. Вологість тіста 30,0%. Релаксація тіста 5 хв. в умовах цеху. Поділити на тістові заготовки вагою 0,320 кг (форма d 26 см, h 3 см). Розкатати тістові заготовки на тісторозкатувальній машині або вручну товщиною до 3 мм. в круглий пласт та рівномірно розподілити по площі форми. Нанести начинку (з розрахунку на одну тістову заготовку 0,540  кг та рівномірно розподілити). Заливаємо соусом начинку (з розрахунку на одну заготовку 0,500 кг). Другу тістову заготовку розкатати товщиною до 3 мм та вирізати спеціальною сіткою. Залишки тіста після формування сітки можна використати при формуванні наступних флаїв. Перед випіканням флай змастити яєчним мастилом.

Начинка: шпинат смажити з часником на вершковому маслі, додати Сафтію. Порізати рибу на кубики, змішати зі шпинатом. Томати перерізати пополам та викласти, як декор після заливки.

Соус: змішати всі інгредієнти (сир натерти на грубій терці). Залити начинку.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 190°C, тривалість випікання 23-25 хв. Подова піч: верх 210°C, низ 185°C, тривалість випікання 25-28 хв. Тривалість випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Флай зі шпинатом та лососем