Рецептури Рецептури

Флай маково-вишневий

Голландський пиріг Флай з маком та вишнею. Начинки в самий раз: 70% начинка, 30% тісто.

Тісто

1,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,130 кг   сухе молоко 1,5%
0,012 кг   сіль
0,020 кг   цукор
0,330 кг   маргарин
0,065 кг   дріжджі пресовані
0,015 кг   Софт Тач
0,300 кг   вода

Наповнювач

0,850 кг   вода
0,340 кг   Рап Спеціал

Начинка 1

1,800 кг   Макова начинка

Начинка 2

1,280 кг   вишня морожена без кісточки
0,400 кг   цукор
0,120 кг   Сафтія

Покриття

0,155 кг   Палетта Нейтральна
0,047 кг   вода

Спосіб приготування

Замісити тісто: 4 хв. на першій швидкості з 1/2 маргарину, температура води 2°C, на другій швидкості 3 хв. Додати решту маргарину та домісити на другій швидкості 5-6 хв. Температура тіста 28-29°C. Релаксація тіста 5-10 хв. в умовах цеху. Поділити на тістові заготовки вагою 0,320 кг (форма d 26 см, h 3 см). Розкатати тістові заготовки на тісторозкатувальній машині або вручну товщиною до 3 мм в круглий пласт та рівномірно розподілити по площі форми. Нанести наповнювач (з розрахунку на одну тістову заготовку 0,300 кг) та рівномірно розподілити. На наповнювач з кондитерського мішка відсадити начинку 1 та начинку 2 (відсаджувати у вигляді спіралі або довільної форми). Другу тістову заготовку розкатати товщиною до 3 мм та вирізати спеціальною сіткою. Залишки тіста після формування сітки можна використати при формуванні наступних флаїв. Перед випіканням флай змастити яєчним мастилом.

Наповнювач: Рап Спеціал з'єднати з водою та перемішати до однорідної консистенції. Залишити на 10-15 хв. для набухання крохмалю.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 190°C, тривалість випікання 23-25 хв.

Подова піч: верх 210°C, низ 185°C, тривалість випікання 25-28 хв.

Тривалість  випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Готові охолоджені вироби покрити Палеттою Нейтральною.

Покриття: розігріти Палетту Нейтральну з водою до повного її розчинення. Покрити виріб.

Флай маково-вишневий