Пряник Миколайчик
Пряник Миколайчик
Імбирний пряник - це чудовий «тонік» та засіб для зміцнення імунітету. Ще пруські солдати брали їх у походи у якості «здорового» сухого пайку. Ми підготували для вас рецептуру заварного святкового пряника, який можна презентувати не лише як подарунок дітям, але і як засіб для покращення настрою від зимової нудьги.
Тісто
0,200 кг | Масло вершкове 82,5% | |
0,300 кг | Цукор | |
0,150 кг | Браун Нектар | |
0,100 кг | Мед натуральний | |
0,005 кг | Сода харчова | |
0,400 кг | Мускатний кекс | |
0,150 кг | Яйця | |
0,450 кг | Борошно пшеничне |
Глазур (айсінг)
0,090 кг | Білок яйця | |
0,500 кг | Цукрова пудра | |
0,005 кг | Лимон |
Спосіб приготування
Тісто:
- У каструлі з товстим дном або на водяній бані нагріти наступні інгредієнти: масло, цукор, Браун Нектар, мед, соду. Підігрівати до повного розчинення цукру і доведення маси до карамельного кольору.
- Зняти з вогню та додати Мускатний кекс.
- Ретельно перемішати масу та охолодити до температури 50°C.
- Додати в охолоджену масу яйця та ретельно вимісити тісто з борошном. Зверніть увагу, що маса може здатися м’якою, але на цьому етапі не потрібно додавати зайве борошно, щоб не змінити консистенцію тіста. Тісто повинно обов’язково відлежатися не менше ніж 12-24 години в холодильнику. Загорнути тісто у плівку, щоб уникнути його завітрення.
- Після відлежування тісто повинно бути однорідним, пластичним, як пластилін.
- Для формування пряників використовувати борошно для підсипки. Розкачати тісто товщиною 5-7 мм (не більше 10 мм) та вирізати пряники потрібної форми.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура випікання 180°C протягом 10-15 хв., в залежності від розміру тістової заготовки.
Подова піч: верх 190°C, низ 180°C протягом 10-15 хв. Тривалість випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.
Глазур (айсінг):
Розтерти яєчний білок із цукровою пудрою за допомогою плаского бітера до однорідної еластичної білої маси. В кінці додати декілька крапель лимонного соку. Важливо! Не збивати масу вінчиком, інакше вона набере забагато повітря і буде довго висихати на поверхні пряника. За бажанням підфарбовувати айсінг у різні кольори.
Більше
Ми підготували для вас каталог "Українське Різдво", тож надихайтеся ідеями осучасненої традиційної випічки разом з нами!