Рецептури Рецептури

Пряник Миколайчик

Імбирний пряник - це чудовий «тонік» та засіб для зміцнення імунітету. Ще пруські солдати брали їх у походи у якості «здорового» сухого пайку. Ми підготували для вас рецептуру заварного святкового пряника, який можна презентувати не лише як подарунок дітям, але і як засіб для покращення настрою від зимової нудьги.

Тісто

0,200 кг   Масло вершкове 82,5%
0,300 кг   Цукор
0,150 кг   Браун Нектар
0,100 кг   Мед натуральний
0,005 кг   Сода харчова
0,400 кг   Мускатний кекс
0,150 кг   Яйця
0,450 кг   Борошно пшеничне

Глазур (айсінг)

0,090 кг   Білок яйця
0,500 кг   Цукрова пудра
0,005 кг   Лимон

Спосіб приготування

 Тісто:

  • У каструлі з товстим дном або на водяній бані нагріти наступні інгредієнти: масло, цукор, Браун Нектар, мед, соду. Підігрівати до повного розчинення цукру і доведення маси до карамельного кольору.
  • Зняти з вогню та додати Мускатний кекс.
  • Ретельно перемішати масу та охолодити до температури 50°C.
  • Додати в охолоджену масу яйця та ретельно вимісити тісто з борошном. Зверніть увагу, що маса може здатися м’якою, але на цьому етапі не потрібно додавати зайве борошно, щоб не змінити консистенцію тіста. Тісто повинно обов’язково відлежатися не менше ніж 12-24 години в холодильнику. Загорнути тісто  у плівку, щоб уникнути його завітрення.
  • Після відлежування тісто повинно бути однорідним, пластичним, як пластилін.
  • Для формування пряників використовувати борошно для підсипки. Розкачати тісто товщиною 5-7 мм (не більше 10 мм) та вирізати пряники потрібної форми.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 180°C протягом 10-15 хв., в залежності від розміру тістової заготовки.
Подова піч: верх 190°C, низ 180°C протягом 10-15 хв. Тривалість випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Глазур (айсінг):

Розтерти яєчний білок із цукровою пудрою за допомогою плаского бітера до однорідної еластичної білої маси. В кінці додати декілька крапель лимонного соку. Важливо! Не збивати масу вінчиком, інакше вона набере забагато повітря і буде довго висихати на поверхні пряника. За бажанням підфарбовувати айсінг у різні кольори.

Більше

Ми підготували для вас каталог "Українське Різдво", тож надихайтеся ідеями осучасненої традиційної випічки разом з нами!  

Пряник Миколайчик