Печиво Цвібак
Печиво Цвібак
Ароматний та багатий цвібак (з нім. «випечений двічі»), галицькі господині щедро наповнювали бакалією: цукатами, сухофруктами та горіхами. Ми пропонуємо осучаснений рецепт цього виробу і прагнемо повернути його в українську кулінарну традицію.
Тісто
0,405 кг | Борошно пшеничне в/г | |
0,265 кг | Цукор | |
0,140 кг | Маргарин 72% | |
0,150 кг | Яйця | |
0,020 кг | Суміш для печива LS | |
0,002 кг | Сіль |
Начинка
0,250 кг | Сід Мікс Керрот | |
0,080 кг | Журавлина в'ялена | |
0,120 кг | Цукати лимонні | |
0,080 кг | Родзинки | |
0,120 кг | Курага |
Спосіб приготування
Тісто:
- Маргарин та цукор збити плоским бітером протягом 3-4 хв. на високій швидкості до стану збитої масляної маси, після чого додати яйця та збити до однорідної консистенції.
- У збиту масу додати борошно, сіль та Суміш для печива LS і обережно замісити тісто.
- В кінці додати суміш із Сід Мікс Керрота та сухофруктів. Сформувати тістові заготовки у вигляді батона вагою 0,300 кг та викласти у форму (20*9,5*6,5).
Параметри випікання:
Випікати при температурі 185°С протягом 20-25 хв.
Формування:
- Після випікання вироби повністю охолодити.
- Випечені батони порізати на шматочки товщиною 1 см (маса печива 18-20 г).
- Нарізані вироби підсушити до золотистого кольору, при температурі 180°С протягом 8-10 хв.
Більше
Більше цікавинок про обрядову випічку зимового циклу ви знайдете на сторінках нашого каталогу "Українське Різдво".