Рецептури Рецептури

Печиво Цвібак

Ароматний та багатий цвібак (з нім. «випечений двічі»), галицькі господині щедро наповнювали бакалією: цукатами, сухофруктами та горіхами. Ми пропонуємо осучаснений рецепт цього виробу і прагнемо повернути його в українську кулінарну традицію.

Тісто

0,405 кг   Борошно пшеничне в/г
0,265 кг   Цукор
0,140 кг   Маргарин 72%
0,150 кг   Яйця
0,020 кг   Суміш для печива LS
0,002 кг   Сіль

Начинка

0,250 кг   Сід Мікс Керрот
0,080 кг   Журавлина в'ялена
0,120 кг   Цукати лимонні
0,080 кг   Родзинки
0,120 кг   Курага

Спосіб приготування

Тісто: 

  • Маргарин та цукор збити плоским бітером протягом 3-4 хв. на високій швидкості до стану збитої масляної маси, після чого додати яйця та збити до однорідної консистенції.
  • У збиту масу додати борошно, сіль та Суміш для печива LS і обережно замісити тісто.
  • В кінці додати суміш із Сід Мікс Керрота та сухофруктів. Сформувати тістові заготовки у вигляді батона вагою 0,300 кг та викласти у форму (20*9,5*6,5).  

Параметри випікання:

Випікати при температурі 185°С протягом 20-25 хв.

Формування:

  • Після випікання вироби повністю охолодити.
  • Випечені батони порізати на шматочки товщиною 2-2,5 см (маса печива 18-20 г).
  • Нарізані вироби підсушити до золотистого кольору, при температурі 180°С протягом 8-10 хв.

Більше

Більше цікавинок про обрядову випічку зимового циклу ви знайдете на сторінках нашого каталогу "Українське Різдво".

Печиво Цвібак