Рецептури Рецептури

Круасан-куб з чорною смородиною та молочним шоколадом

Культовий французький круасан, але з "родзинкою", поданий у формі куба з подвійною начинкою: чорна смородина та молочний шоколад.

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
5,800 кг   дріжджі пресовані
1,500 кг   сіль
10,000 кг   цукор
10,000 кг   маргарин
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
40,000 кг   вода

Шарування

42,000 кг   маргарин для листкового тіста

Ганаш

18,000 кг   Вершки з рослинними жирами 25%
27,000 кг   Тринідад Мілк

Наповнювач

7,000 кг   Палетта Нейтральна
1,170 кг   вода
7,000 кг   чорна смородина морожена

Покриття

13,500 кг   Сатіна Мілк
1,500 кг   олія соняшникова

Спосіб приготування

Тісто: для замісу тіста використовувати холодну воду (2°C). *В літній період краще частину води для замісу замінити на льод. Перемішати складові до стану добре вимішаного тіста. Тривалість замішування І шв. 4-5 хв., ІІ шв. – 6-8 хв. Температура тіста 15-17°C. Вологість тіста 34,2 %. Рекомендована кількість шарувань 3х3х3. Після другого та третього складування дати тісту відлежатися в холодильній камері 10-15 хв. Розкатати тісто товщиною 7-8 мм. Нарізати на квадрати розміром 8,5х8,5 см. Поклати у форму розміром 10х10 см: 3 квадрати один на одний (вага заготовки 0,195 - 0,205 кг, вага одного квадрата 0,062 - 0,068 кг). Кінцеве вистоювання 60-70 хв. при відносній вологості 75-80% та температурі 32-33°C. Тістову заготовку садити в піч, коли вона буде за 1 см від кришки форми.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: початкова температура 210°C, на початку випічки подати пар, знизити температуру до 170°C протягом 40-50 хв.

Тривалість випікання залежить від температурних режимів та конструктивних особливостей печі.

Ганаш: вершки довести до кипіння та з'єднати з Тринідад Мілк. Перемішати до однорідної консистенції погружним блендером. Накрити плівкою в контакт. Поставити в холодильник на 4 години для стабілізації. Перед використанням збити бітером 1 хв.

Покриття: розігріти Сатіну Мілк з олією.

Наповнювач: Палетту Нейтральну з водою розтопити, додати чорну смородину та нагрівати до повного розчинення Палетти.

Формування: охолоджений виріб наповнити ганашем та наповнювачем. Покрити Сатіною Мілк.

Круасан-куб з чорною смородиною та молочним шоколадом