Рецептури Рецептури

Фісташковий круасан

Ідеальний баланс текстур і смаків: гастрономічне поєднання хрусткого, шаруватого тіста та ніжної, ароматної фісташкової начинки.

Тісто

100,000 кг   Борошно пшеничне в/г
1,000 кг   Клейковина пшенична Wheat Gluten
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
6,000 кг   Цукор
1,500 кг   Сіль
5,000 кг   Дріжджі пресовані
6,000 кг   Маргарин 72%
43,000 кг   Вода

Шарування

45,000 кг   Маргарин для листкового тіста

Начинка

58,000 кг   Чоколіна Фісташка Класик

Покриття

24,500 кг   Сатіна Вайт
10,500 кг   Чоколіна Фісташка Класик

Спосіб приготування

Тісто:

  • Для замісу тіста використовувати холодну воду (2°C), в літній період краще частину води для замісу замінити на лід.
  • Перемішати складові до стану добре розвиненого клейковинного вікна.
  • Тривалість замішування на 1-й шв. 5-8 хв. (до повного розчинення льоду), 2-й шв. – 6-8  хв.
  • Температура тіста 15-17°C.
  • Тісто відразу розкатати та вкатати маргарин для шарування.
  • Рекомендована кількість шарувань 4х4.
  • Тривалість відлежування тіста після останнього шарування 10-20 хв. в холодильній камері.
  • Розкатати заготовку до товщини 3,5-4 мм.
  • Нарізати та сформувати вироби.
  • Кінцеве вистоювання 55-75  хв. при відносній вологості 75-80% та температурі 30-32°C.

Параметри випікання:

  • Ротаційна піч: час випікання 18 -20 хв. при температурі 180 -190°C, з парозволоженням на початку випікання.
  • Час випікання може змінюватись в залежності від маси виробів, температурного режиму та конструктивних особливостей печі.

Покриття: 

  • Розтопити на паровій бані Сатіну Вайт з Чоколіною Фісташка Класик та покрити охолоджені, попередньо наповнені начинкою вироби (з розрахунку 30-35% від маси виробу).
Фісташковий круасан