Рецептури Рецептури

Булочка Кайзер зернова

Булочка кайзер збагачена вмістом стародавньої зернової культури голозерного зерна та сочевиці.

Тісто

1,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,300 кг   Живі зерна Веггі
0,030 кг   олія соняшникова
0,020 кг   цукор
0,020 кг   дріжджі пресовані
0,015 кг   сіль
0,010 кг   Нордікс Супер Нью
0,520 кг   вода

Спосіб приготування

Тісто: змішати інгредієнти згідно рецептури і замісити тісто: 6 хв. на першій швидкості та 4 хв. на другій швидкості тістоміса. Температура тіста 25-26°С. Відлежування тіста 10-15 хв. Тісто поділити на шматки по 0,070 кг, заокруглити і викласти на лист застелений тканиною та посипаний борошном. Зверху тістові заготовки накрити плівкою, щоб уникнути завітрення або поставити в шафу кінцевого вистоювання на 20 хв. За допомогою штампа зробити візерунок властивий кайзерівській булочці та перевернути тістову заготовку штампом вниз. Кінцеве вистоювання 30-40 хв. при температурі 32-35°С та відносній вологості повітря 75%. Перед посадкою в піч тістові заготовки перевернути штампом доверху.

Параметри випікання:

Подова піч: температура випікання 230-200°С.

Ротаційна піч: температура випікання 220-200°С.

Тривалість випікання 9-10 хв. (для заготовок масою 0,070 кг) з парозволоженням. Час випікання залежить від маси тістових заготовок.

Булочка Кайзер зернова