Рецептури Рецептури

Багет гречаний класичний

Багет з використанням технології нічного холодного бродіння з гречаним смаком та ароматом.

Тісто

85,000 кг   борошно пшеничне в/г
15,000 кг   Суміш Гречаний Хліб
2,000 кг   Аморе Меланж Віт
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
1,000 кг   дріжджі пресовані
2,000 кг   сіль
2,000 кг   цукор
2,000 кг   олія соняшникова
72,000 кг   вода

Спосіб приготування

Тісто: змішати всі інгредієнти разом. Воду додавати в заміс в два етапи: на початку 90%, решту додати перейшовши на другу швидкість. Загальний заміс тіста: 4 хв. на 1-й швидкості та 6-8 хв. на 2-й швидкості тістоміса, до стану добре вимішеного тіста. Температура води для замісу тіста 2-3°C. Температура тіста 22-23°С. Тривалість бродіння тіста 60 хв. Потім зробити обминку та покласти в пластиковий контейнер, змащений олією або посипаний борошном.  Накрити кришкою і поставити у ферментаційну камеру на 12-15 годин при температурі 5-6°С. Тісто поділити на шматки бажаної ваги. Сформувати багети та перекласти на посадчик або на листи для випічки. Зробити прямий або декілька косих надрізів та випекти.

Параметри випікання:

Подова піч: температура випікання 240-210°C протягом 20-22 хв. з подачею пару на початку випікання.

Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі.

Багет гречаний класичний