Ви знаходитеся тут: Головна → Рецептури → Хліб → Селянський хліб

Групи рецептур

Рецептури

Селянський хліб

02.03.2012
Опис

Рецептура:

  • 1,000 кг       борошно в/с,
  • 0,018 кг       сіль,
  • 0,002 кг       свіжі дріжджі,*
  • 0,580 кг       вода (прибл.),**
  • 0,700 кг       вода (прибл.),

 

Додатково:

  • 0,005 кг       оливкова олія,
  • 0,100 кг       порізаних маслин

 

* або 0,007 кг       сухих дріжджів,

** в залежності від якості борошна

Приготування

Змішайте інгредієнти та добре вимісіть тісто. Температура тіста має бути від 25 до 26°C. Попереднє вистоювання тіста в умовах цеху 30 хв. (уникаючи завітрення). Порційна вага заготовки 400 г.

Надайте тісту округлої форми та виложіть його у кільцеву форму. попереднє вистоювання тіста 40 хв. в умовах цеху.

Далі надайте виробу необхідної форми та прикрасьте, після чого виложіть на листи для випікання. Кінцеве вистоювання тіста 60-70 хв. при відносній вологості 75% та температурі 35°C. Перед випікання зробіть надрізи ножем.

Час випікання: 40 хв.

Температура випікання: 200-225°C (випікайте на пару).