Рецептури

Здобна булочка Рута

23.07.2015
Опис

Рецептура тіста:

  • 1,000 кг       борошно
  • 0,060 кг       дріжджі пресовані
  • 0,160 кг       цукор
  • 0,100 кг       маргарин столовий
  • 0,100 кг       яйце
  • 0,400 кг       води (t 40-45°C)

Наповнювач:

  • 0,300 кг       вода (молоко)
Приготування

Замісити тісто до однорідної консистенції згідно рецептури. Температура тіста 28-29°C. Попереднє вистоювання тіста 30-40 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Тісто поділити на шматки, заокруглити та залишити в умовах цеху, уникаючи завітрення на 5 хв. Розкатати тістові заготовки та нанести горіхову начинку, і завернути в рулет. Після чого нарізати рулет і виложити на листи.

Кінцеве вистоювання 60-90 хв. при відносній вологості 75% та температурі 34-36°C. Температура випікання 180°C. Час випікання від 10-15 хв. Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі, та від маси тістової заготовки. Вкінці декоруємо пісочною крихтою.