Групи рецептур

Рецептури

Хліб цілонозерновий "Аморе"

02.06.2015
Опис

Цільнозерновий хліб на натуральній заквасці з насиченим смаком та ароматом без використання Е-інгредієнтів.

Рецептура тіста:

0,500 кг     борошно пшеничне в/с

0,500 кг     борошно цільнозернове

0,080 кг     Ферменто Форте

0,020 кг     дріжджі пресовані

0,020 кг     сіль

0,800 кг     вода (приблизно)

Приготування

Замісити тісто до однорідної консистенції згідно рецептури. Час вимішування 4 хв. (1 шв.) – 6 хв. (2 шв.). Температура тіста 26-27°С. Тривалість попереднього вистоювання 40 хв. (в умовах цеху, уникаючи звітрення). Тісто поділити на шматки бажаної ваги, вручну підвернути тістові заготовки, надавши їм прямокутної форми та залишити на 10-15 хв., накривши харчовою плівкою. Після вистоювання надати кінцеву форму за бажанням. Остаточне вистоювання проводити при температурі 34-36°С протягом 40 хв. (залежить від маси тістової заготовки). Температура випікання 230-200°С із паро зволоженням тривалість випікання 15-20 хв. (в залежності від конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки).