Рецептури

Калачики лимонні

16.03.2015
Опис

Рецептура тіста:

1,000 кг     борошно

0,100 кг     суміш Корент Європа

0,060 кг     дріжджі пресовані

0,010 кг     сіль

0,180 кг     цукор

0,100 кг     маргарин столовий

0,100 кг     яйця

0,010 кг     лимонна цедра

0,400 кг     вода (прибл.)

Покриття:

0,080 кг     мед

0,100 кг     вода

Декор:

0,160 кг     кунжут

Приготування

Замісити тісто до однорідної консистенції згідно рецептури. Температура тіста 27-28°С. Тривалість попереднього вистоювання 20-25 хв. (в умовах цеху, уникаючи звітрення). Тісто поділити на шматки бажаної ваги, округлити, дати вистоятися 5 хв., розкачати в джгути і сплести калачик. Сплетений калачик занурюємо в медовий сироп і обкатуємо в кунжуті. Остаточне вистоювання проводити при температурі 34-36°С протягом 50-60 хв. (залежить від маси тістової заготовки). Температура випікання 180°С, тривалість випікання 10-15 хв. (в залежності від конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки).