Замісити тісто до однорідної консистенції згідно рецептури. Температура тіста 27-28°С. Тривалість попереднього вистоювання 20-25 хв. (в умовах цеху, уникаючи звітрення). Тісто поділити на шматки бажаної ваги, округлити, дати вистоятися 5 хв., розкачати в джгути і сплести калачик. Сплетений калачик занурюємо в медовий сироп і обкатуємо в кунжуті. Остаточне вистоювання проводити при температурі 34-36°С протягом 50-60 хв. (залежить від маси тістової заготовки). Температура випікання 180°С, тривалість випікання 10-15 хв. (в залежності від конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки).
16.03.2015
Опис
Рецептура тіста:
1,000 кг борошно
0,100 кг суміш Корент Європа
0,060 кг дріжджі пресовані
0,010 кг сіль
0,180 кг цукор
0,100 кг маргарин столовий
0,100 кг яйця
0,010 кг лимонна цедра
0,400 кг вода (прибл.)
Покриття:
0,080 кг мед
0,100 кг вода
Декор:
0,160 кг кунжут